Jak na permanentní obočí (2. část)

Líčení očí a úprava obočí je známá od pradávna. Egypťané mají v oblasti očního make-upu a tvarování obočí nejdelší historii. O dávných dob prošel vývoj vzhledu obočí mnoha variantami.

Různé trendy v jeho úpravě přicházejí a odcházejí, ale středně silné obočí s jemným obloukem bude vždy vypadat atraktivně. Udržované obočí je součástí mladistvého vzhledu.

Začátek obočí

Obočí by mělo začínat nad vnitřním koutkem oka. Obočí vzdálené příliš daleko od sebe působí tak, že nos vypadá širší a oči menší. Naopak, přílišné přiblížení obočí směrem k sobě s účelem zúžit nos způsobí, že nos vypadá výraznější a navíc se může zdát, že oči šilhají.

Oblouk

Tvar obočí a celý jeho oblouk má být vidět z čelního pohledu. Pouze poslední část obočí může být z čelního pohledu neviditelná. Pokud je oblouk příliš daleko, vypadá to, že obočí jsou pro obličej příliš velká a oči vypadají menší. Nejlepší vzhled má obočí s obloukem ve dvou třetinách jeho celkové délky.

Konec obočí

Zakončení obočí by mělo být na stejné úrovni jako je jeho začátek. Pokud jsou vnější konce výše než začátky obočí, dodávají obličeji vzhled mimozemšťana z jiné planety a naopak, když jsou konce níže než začátky obočí, vypadá obličej smutně.

Šířka obočí

Obočí by měla být o něco širší na začátku a tenčí směrem k jeho oblouku. Postupné zužování tvaru pokračuje až ke koncům. Začátek obočí by neměl být nad vnitřním koutkem oka vykreslen do dolů směřující skoby, potom obočí vypadá jako golfová hůl. Rovná obočí bez mírného oblouku vypadají jako kamsi zaměřená šipka.

Vzdálenost obočí

Vzdálenost mezi očima obvykle odpovídá šířce jednoho oka.

Výška obočí nad okem

Obecně by vzdálenost oka a obočí měla být dána velikostí (výškou) oka. Pokud je obočí široké a husté, je možné ho vytrhat. V opačném případě je ideálním řešením permanentní make-up.

Stárnutí způsobuje, že čelo klesá dolů a posunuje obočí do nižší polohy nad okem. Nízko posazené obočí působí většinou smutnýma unaveným dojmem.

Vytisknout stránku Vytisknout stránku
0.0 0Hodnocení