Medicínské tetování

Lékařské tetování, paramedical tattoos nebo také dermatografie je druh kosmetického tetování, které se aplikuje k maskování nedokonalostí. Lze jej také použít k vytvoření bradavek po rekonstrukci prsou. 

Vítejte ve světě Paramedical Tattoos - vše, co potřebujete vědět o lékařském tetování

Techniky medicínského tetování nejsou standardizovány. Při medicínském tetování jehly a pigmenty pomáhají zákazníkům zvýšit jejich sebevědomí tím, že zamaskují některé nedokonalosti na kůži, které je doposud trápily.

Medicínská tetováž se využívá k maskování jizev, strií, mateřských znamének a dalších kožních onemocnění. Slouží ke kamufláži výsledků předchozí léčby nebo nežádoucího zbarvení kůže, vytvoření bradavek po mastektomii a následné rekonstrukci prsou. 

Permanentní make-up a tetování jsou stále populárnější a mnoho lidí se rozhoduje pro tyto procedury z kosmetických důvodů. Mohou tyto služby pomoci i ze zdravotních důvodů? Nebo co když je potřeba „jen“ zakrýt jizvu? V tomto případě přichází na řadu medicínské tetování.

Jaké jsou nejčastější služby?

  • Maskování jizev

Kamufláž jizev se používá k zakrytí nebo zamaskování jizev takovými pigmenty, které odpovídají odstínu vaší kůže. Jizva pak vypadá podobně jako normální kůže v jejím okolí. Nejčastěji se setkáváme s jizvami po operacích, jako je plastika břicha, zvětšení prsou nebo zmenšení prsou, face lifting, kožní štěpy, popáleniny, jizvy po úrazech vzniklé následkem sebepoškozování.

  • Kamufláž mateřských znamének

Mateřská znaménka mohou být hnědá, černá, červená, bílá nebo růžová. Obvykle jsou neškodná, ale někdy mohou být známkou vážnějšího zdravotního stavu. Před jejich tetováním si nejprve nutný souhlas dermatologa.

  • Kamufláž vitiliga

Vitiligo je kožní onemocnění, které způsobuje ztrátu pigmentu. Tetování pomáhá vyrovnat tón pleti. Při traumatizaci kůže však hrozí riziko rozšíření vitiliga. Proto je před provedením samotného zákroku povinný test.

Pigmentace areoly se provádí tak, aby vytvářelo realistickou iluzi pravých bradavek. Provádí se po rekonstrukční operaci (jak z vlastní tkáně, tak implantáty). Bradavky je možné přizpůsobit velikostí, barvou, designem a umístěním tak, že jsou k nerozpoznání od přirozených. Tato jedinečná služba pomohla psychicky mnoha klientkám, které prodělaly onemocnění prsu.

Často slyším, že nemoc jim vzala část těla, plastická chirurgie jej navrátila zpátky, ale až po pigmentaci se cítí opět úplné.

  • Tetování pupíku

Po operaci břicha mohou někteří lidé přijít o pupík. Permanentní pigmentací lze opticky vytvořit nový realistický pupík.

  • Tetování nehtů na rukou a nohou

Zde nemluvíme o vytváření designu na nehtech. Někteří pacienti přišli o své přírodní nehty na rukou nebo nohou v důsledku nemoci nebo nehody. Medicínským tetováním lze pomoci obnovit vzhled skutečných nehtů na rukou nebo nohou.

Proč je medicínské tetování důležitou službou?

Za každou jizvou se skrývá příběh - po operaci, popálenině, nehodě, sebepoškozování v pubertě nebo mastektomii. Maskování jizev a trojrozměrné tetování prsních dvorců doplňuje práci plastických chirurgů a může klientkám pomoci zotavit se psychicky a zvýšit jejich sebevědomí.

 

Vytisknout stránku Vytisknout stránku
0.0 0Hodnocení