Varianty linek

Permanentní make-up nabízí zvýraznění toho, co je na ženách nejkrásnější - jejich očí. Oči přitahují pozornost, stav a vzhled víček má velký význam pro celkový výraz obličeje.

Permanentní make-up očních linek umožňuje zvýraznění očí jemnou konturou vedenou mezi řasami až po silné linky, které nahrazují líčení očí.

Linka nebo kontura oka? 

li-horni.jpgVíce než tvrdá linka, sluší oku kontura, která oči:

  • jemně orámuje a přirozeně zvýrazní

Kontura horního víčka začíná rámovat oči na úrovni těsně pod linií odkud vyrůstají řasy, pokračuje mezi řasami a rozšiřuje se směrem na víčko.

Dolní víčko se zvýrazní linií, která je tvořena místy odkud řasy vyrůstají. Ideálně jsou kontury očí vedeny podél víček z místa odkud vyrůstá první řasa po místo odkud vyrůstá řasa poslední. Na obou kocích jsou linky ztenčeny až do vytracena.

Wet Line 

wetline.jpgJedním ze způsobů běžného líčení dolní části oka je tzv. vnitřní linka, tedy linka vedená po vnitřní straně víčka, blíže k oku, za řasami a jejím cílem je docílit dramatičtější efektu vzhledu očí. Tento typ dolní linky je v angličtině nazýván výrazem „wet eye line" nebo „wet line". 

Linka vedená tímto způsobem je občas požadována zákaznicemi také při permanentním make-upu. Zákrok se pak provádí na vnitřní vlhké tkáni oka. V žádném případě tato procedura není určena do rukou začátečníka a vyžaduje určité zkušenosti. Vzhledem k jeho možným rizikům je nutné, aby ho prováděla kvalifikovaná odbornice. 

Z hlediska vzhledu je potřeba zdůraznit, že linka vedená po vnitřní straně víčka opticky zmenšuje oči.

Při pigmentaci v okolí očí dbejte na práci "lehkou rukou". Příliš tvdá práce, hluboko vpravovaný pigment nebo mnohočetné opakování vpichů může vést ke zjizvení tarzální části spojivky. 

Permanentní make-up je velmi kreativní záležitost. Můžete vytvořit přesně takový dojem, jaký chcete.

 

Vytisknout stránku Vytisknout stránku
5.0 5Hodnocení