Para-Fenylendiamin

Dotaz v kontaktním formulář na našem webu:

Dobrý den, mám dotaz zda pigmenty na permanentní make up obočí obsahuje PPD. Mám diagnostikovanou silnou alergii na tuto složku. Děkuji za odpověď. 

Odpověď:

P-Fenylendiamin (též para-fenylendiamin, či PPD je organická sloučenina se vzorcem C6H4(NH2)2. Je derivátem anilinu a jedná se o bezbarvou tuhou látku. Používá se hlavně jako složka při výrobě polymerů a kompozitů, je také součástí některých barev na vlasy.

Přesto, že naše Mei-cha pigmenty používané při permanentním make-upu neobsahují parafenylendiamin ( PPD ), je permanentní make-up při přecitlivělosti na tuto látku vždy rizikem. Na některé látky se u Vás totiž může objevit takzvaná zkřížená reakce, která je způsobena chemickou podobností těchto látek. Tyto chemicky příbuzné sloučeniny se vyskytují také v některých lécích, kosmetice a dokonce i v potravinách. Přecitlivělost na PPD a příbuzné sloučeniny je bohužel celoživotní záležitostí.

barva-na-vlasy-reakce.jpgPPD alergizuje jen během aplikace.

Tuto chemikálii najdete zejména ve tmavých odstínech barev na vlasy. Může se skrývat i pod jinými názvy, jako jsou například tyto:

  • p-phenylenediamine
  • diaminobenzene
  • benzenediamine
  • aminoaniline

Parafenylendiamin se kromě barev na vlasy přidává také do některých tetovacích inkoustů.

Vytisknout stránku Vytisknout stránku
0.0 0Hodnocení