Microblading

Microblading je metoda, při které je vláskový vzhled obočí vykreslován čepelkou. Od klasické metody permanentního make-upu se liší použitím ručního pera.

Do pera se vkládá čepelka složená z několika drobných jehel a každý tah tímto perem vytváří v kůži jemné řezy.

Microblading se používá na obočí za účelem vytvoření nového nebo vylepšení stávajícího vzhledu obočí. Uložený pigment většinou mizí o něco rychleji než při tradičních technikách permanentního make-upu a vyžaduje tak dřívější obnovu.

  • Průběh ošetření

Prvním krokem je předkreslení tvaru obočí. Barevný odstín kosmetička vybírá dle barvy vlastního obočí, aby tak docílila přirozeného efektu. Druhý krok spočívá v perforaci kůže a zakreslení jednotlivých chloupků čepelkou (chloupek po chloupku).

  • Bolestivost

Vnímání bolesti závisí na citlivosti klientky a vnímavosti na lokální anestetikum. Vzhledem k tomu, že dochází k vpravování pigmentu pod kůži, může být úkon spojen s nepříjemnými pocity.

  • Hojení

Proces hojení ovlivňuje technika - přesný úhel čepelky vůči pleti, rychlost tahů, správná hloubka deponovaného pigmentu a v neposlední řadě také stav pleti.

  • Pozice zákaznice při úkonu

Zákaznice při microbladingu leží, zatímco při klasické metodě mohou zákaznice sedět. V leže je mimika obličeje (a tím také tvar obočí) jiná než ve vzpřímené pozici. Z tohoto důvodu je práce v sedě jednodušší pro kontrolu tvaru obočí. 

  • Krvácivost

Krvácivost je ovlivňována mnoha faktory (typem a kondicí kůže, léky, které zákaznice užívá, hloubkou vpichu, atd.). Pigment je vkládán do povrchní vrstvy kůže, proto může dojít k vlásečnicovému krvácení. Krvácivost může minimalizovat správná technika úkonu.

Vytisknout stránku Vytisknout stránku
0.0 0Hodnocení