Bolí to?

Snad nejčastěji kladená otázka v permanentním make-upu se týká bolestivosti. Mnoho lidí je ochotných udělat cokoli, aby se jejich život stal snadnějším, bez stresu a bolesti.

Permanentní make-up neboli mikropigmentace jako obor za posledních deset let dramaticky vzrostl a rozvinul se. Také v této oblasti existuje mnoho přípravků, které jsou používány proto, aby snížíly bolest při všech jeho úkonech.

Linky

Většina lidí předpokládá, že nejbolestivějším zákrokem je permanentní make-up očních linek. Většinou tomu tak není. Máme k dispozici lokální povrchová anestetika, která při správném použití pocity bolestivosti výrazně snižují.

  • Příprava - permanentní make-up je třeba zahájit aplikací předprocedurálního anestetika. Toto lokální anestetikum, zpravidla ve formě masti, má za cíl připravit kůži na první průchod jehly. Na oblast očních linek se nanáší pomocí vatové tyčinky a poté nechá působit 10 až 20 minut. Tím se výrazně omezí bolest spojená s prvním průchodem jehly.

Správný postup při aplikaci anestetik a jejich vhodný výběr je důvodem toho, že mnoho lidí považuje permanentní make-up očních linek za proceduru nepříjemnou nikoliv však bolestivou. Zákaznice zpravidla popisují, že cítí tlak a pouze mírnou bolest, která je často daleka tomu, co člověk očekával.

Obočí

Při permanentním make-upu obočí jsou také nepříjemné pocity spojené s permanentním make-upem snížovány pomocí anestetik.

Rty

Permanentní make-up na rtech může být citlivým zákrokem, který se však vyplatí. Rty jsou symbolem ženskosti. Mít rty krásně zvýrazněné a přitom být osvobozena od nutnosti nosit rtěnku je důvodem toho, že permanentní make-up na rtech je žádanou službou.

Rty jsou úkonem, který vyžaduje v permanentním make-upu jak zkušenost, tak zručnost ze strany kosmetičky, která úkon provádí. Týká se to jak provedení samotného úkonu, tak postupu při práci. Po iniciační fázi znecitlivění a vpravení pigmentu je vhodné používat anestetika s obsahem adrenalinu. Adrenalin je při práci na rtech velmi důležitý proto, že snížuje otok a omezuje krvácení.

Vedlejší účinky lokálních anestetik:

  • způsobují vasokonstrikci která se projevuje zúžením cév, snížením průtoku krve v příslušné oblasti a podílí se na zástavě krvácení
  • mají antibakteriální účinky, které snižují četnost infekčních komplikací

Pokud se rozhodujete pro permanentní make-up, zjistěte si kromě zkušenosti zvolené specialistky také to, co dělá pro zmírnění bolesti.

Nezapomeňte, že práh bolestivosti je u každého člověka jiný a stejný úkon může být vnímán pokaždé jinak.

Při každodenním spokojeném pohledu do zrcadla a uspořeném času při líčení jsou všechny nepříjemné pocity které úkon mohly doprovázet, velmi rychle zapomenuty.

Vytisknout stránku Vytisknout stránku
5.0 3Hodnocení