Jak na permanentní obočí (3. část)

Symetrie obličeje je důležitá pro vnímání krásy. Čím souměrnější, tím je tvář člověka považována za krásnější.

Ženám se zdává, že mají nerovnoměrně obočí. Častým důvodem je obvyklá mimika, která zapojuje do činnosti svaly na čele. Obočí, které žena zvedá více je ve skutečnosti v klidu nižší. 

Pokud je jedno obočí nižší než druhé nebo nejsou tvarově stejná, nabízejí se možnosti:

  1. nechat je nerovnoměrné 
  2. provést drobné úpravy ke zlepšení symetrie - vytrhat některé chloupky nebo doplnit barvu
  3. odstranit chloupky a kompletně obočí namalovat

Mnoho žen si nevšímá toho, zda mají obočí nerovnoměrné a nevnímají to ani na ostatních lidech. Na druhé straně jsou obočím posedlé fanatičky, které jsou vyvedené z klidu jedním neposlušným chloupkem tak, jako anorektičky rozdílem několika gramů jejich hmotnosti.

Mimika a tvar obočí

Mimické svaly v obličeji jsou většinou ovládány bezděčně a tak se obočí mění celý den podle způsobu komunikace, soustředění i únavy. 

  • Pokud klientka zvedá obočí pouze krátce a příležitostně, mělo by být obočí kresleno v uvolněné poloze
  • Pokud však zvyšuje jednu stranu konstantně, je nutné tento rozdíl vyvážit

Výběr barvy obočí

Vodítkem při výběru barvy obočí je zvolit podobný odstín, jakým je barva vlasů. Při volbě barevného tónu je potřeba vzít v ůvahu techniku, kterou budeme pigment implantovat. Metoda s efektem přiznané vláskové kresby snese tmavší pigment, než plošně vyplněné obočí.

Obočí nesmí mít obrys, který je následně vyplněn technikou dětských "omalovánek". Vláskovou metodou docílíte jemné vějířovité rozostření horního okraje obočí.

Při kresbě vlasovými tahy se využívá buď stejné (monochromatické) nebo podobné (analogické) barvy s dosažením prostorového vjemu - 3D efekt.

 

Vytisknout stránku Vytisknout stránku
0.0 0Hodnocení