Pigmenty - nežádoucí reakce

Výběr kvalitní řady pigmentů je jedním z pilířů nesoucích úspěch a spokojenost zákaznic.

Některé z nežádoucích reakcí spojené s barvami při permanentním make-upu:
  • změny barvy arrowright.png pigmenty jsou vyráběny převážně na bázi oxidů kovů. Formulace barev na obočí vychází hlavně z oxidů železa, Důsledkem přemíry oxidu železa v levnějších pigmentech je to, že mohou během krátké doby vymizet nebo  změnít barvu - výrazně zrůžoví či zfialoví.
  • absorpce barev arrowright.png dermální vrstva kůže je protkána cévami. Součástí krve je krevní barvivo hemoglobin, který obsahuje železo. Jakmile je pigment obsahující oxid železa implantován do kůže, dochází k vzájemnému působení přímo s hemoglobinem. Tělo, které vykonává své přirozené funkce a procesy, přijímá část oxidu železa krevními cévami a dochází k absorpci barvy lidským tělem. Zbývající část barvy se pak rozptýlí v dermální vrstvě buď tak, že zanechá slabě růžové zabarvení, nebo zmizí úplně.
  • alergické reakce arrowright.png kov je jedním ze známých alergenů a je dobré si uvědomit, že alergická reakce nemusí být způsobena pouze pigmentem, ale také jehlami, které jsou vyrobeny z kovu.
    Výrobci barev pro trvalé líčení musí brát v úvahu, že tvář je vystavena působení slunce více než ostatní části těla. Z tohoto důvodu pigmenty jsou vyráběny tak, aby neobsahovaly látky, které vyvolávají reakci kůže při působení světla (fototoxicita a fotosenzibilizace).
  • migrace pigmentových částic arrowright.png jedním z přidružených rizik permanentního make-upu je rozpití barvy.
    V inkoustech určených pro tetování je běžné, že částice pigmentu jsou amorfní, to znamená beztvaré. Některé z těchto částic jsou velmi drobné - 0,3 mikronů, tedy 10 - 20 krát menší než částice pigmentu oxidu železa. Takové ultra malé částečky mohou pak migrovat do okolních tkání.
Vytisknout stránku Vytisknout stránku
5.0 4Hodnocení